Bár a színész is esélyes volt a legjobb mellékszereplő díjára, mégis úgy vélte, kollégája jobban megérdemelné az Akadémia aranyszobrát.

Woody Harrelson egy igazi csapatjátékos, derült ki a Sunday Today with Willie Geist című show-műsorból. Mint az a beszélgetésből kiderült, a színész a 2018-as Oscar-szavazáson nem magára, hanem kollégájára Sam Rockwellre szavazott, holott mind a ketten esélyesek voltak legjobb mellékszereplőnek járó arany szoborra a Három óriásplakát Ebbing határában nyújtott alakításaikért.

Amikor Willie Geist arról faggatta a színészt, hogy szokott-e arra gondolni, hogy valaha Oscart nyerjen, Harrelson egyértelmű választ adott.
"Egyáltalán nem. Őszintén. Legutóbb, a Három óriásplakát esetében Sam Rockwellre szavaztam" - árulta el. "Az alakítása fenomenálisan jó volt. Szóval, nem is tudom. Úgy érzem, hogy én már az élettől kitüntetésben részesültem. Micsoda kiváltság, hogy ezt az életet élhetem. Nem szoktam a díjakra gondolni. Volt idő, évekkel ezelőtt, amikor azért megfordult a fejemben, de rájöttem, hogy nem ez az igazi fizetség" - zárta a mondandóját.  

Harrelsont három alkalommal jelölték Oscar-díjra, de elmondása szerint akkor változott meg a nézőpontja a díjakkal kapcsolatban, amikor 1996-ben elvesztette a Golden Globe-ot (Larry Flynt) Geoffrey Rush-sal szemben. Akkor a kollégái és barátai hiába hívták az afterpartyra, nem csatlakozott hozzájuk.

"Hazamentem, nagyon lehangolva éreztem magam. Nem arról van szó, hogy azt hittem, hogy majd én nyerek, de mégis csalódtam, amikor nem így történt. Szóval amikor az első Oscar-jelölésemre került a sor, úgy voltam vele, hogy 'Tudom, hogy nem én nyerek, de baromi jól fogom magam érezni az este.' És így is volt.

Woody Harrlesont legközelebb a Netflixen márciusban debütáló Útonállókben láthatjuk majd, de hamarosan a mozikba kerül a világszerte milliók által hosszú évek óta várt Zombieland 2: A második lövés is.