Zack Snyder homoszexuális folytatást tervezett a 300-hoz

A 2000-es évek elején úgy nézett ki, hogy az ókori történelem új divatot teremthet Hollywoodban. Több film is készült a témában, de a legnagyobb visszhangot a Gladiátor és a 300 kapták. Utóbbi Zack Snyder egyik első nagy rendezői sikere volt, amikor még nem a szuperhősös bizniszben mozgott. A Warner fel is kérte, hogy írja meg a folytatást. Ő megtette, a stúdió azonban gondolkodás nélkül lelőtte a dolgot.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor Zack Snyder a tavalyi pandémiás időszakot használta ki arra, hogy ha már forgatni nem nagyon lehet, akkor beül az írógép elé és megírja a 300 folytatásának forgatókönyvét. A Warner tűkön ülve várta, hogy elkészüljön, ám amikor az illetékesek végül a kezükbe kapták a szkriptet, nagyon gyorsan úgy döntöttek, hogy ebből inkább nem kérnek.

Mint kiderült, Zack Snyder egészen más irányba vitte volna el a folytatást mint amit az első film képviselt. A történet nagyjából egy évszázaddal később játszódott volna és a főszereplő Nagy Sándor lett volna. Ezzel eddig nem is volt gondja a stúdiónak, csakhogy a sztori nem a nagy hódításokra koncentrált volna, hanem inkább Nagy Sándor és gyermekkori jóbarátja, Héphaisztion románcáról.

A történelemkönyvek szerint először tanulmányaik során találkoztak, ahol életre szóló barátság szövődött közöttük. Olyan erős, hogy az uralkodó később hadvezérének is megválasztotta Héphaisztiont, akivel egyébként is nagy ivócimborák voltak. Épp ez is lett a veszte Héphaisztionnak, akinek a halála mélyen megrendítette Nagy Sándort, aki hatalmas temetési szertartást rendezett neki.

Zack Snyder kettejük kapcsolatát gondolta tovább forgatókönyvében, és egyenesen egy meleg románcot kanyarított belőle. Ez volt az, amire a Warner azt mondta, köszi, de nem.

Érdekesség, hogy 2014-ben már készült egy folytatás, ez volt a 300: A birodalom hajnala, amelynek forgatókönyvének elkészítésében Zack Snyder szintén közreműködött. Az a film már meg sem közelítette az első rész sikerét, de legalább a történetet kerek egésszé gyúrta és le is zárta. Így most elég nehéz elképzelni, hogy valaha is lehet ebből még harmadik mozi.