Közösség

Vélemény:

69 A lázadó

(2015)

Lázadás

Yosihiro   2025.04.23 08:59
0

A Beavatott sorozat következő epizódja, ami nem sikerült rosszul. Mint minden mérce, az első rész, hiszen az a kiindulópont. Az itt folytatott történetvezetés érdekessé teszi a filmet. Megkapjuk az akciót, romantikát és egy kis sci-fit is. Másik pozitívum, hogy van mondanivalója, bár a mostani élethez viszonyítva nem igazán erre tendál az irány. Az emberek megosztottsága és megosztása való világunkban halványan, de jelen van. Csoportok nincsenek, és nem is lesznek, hiszen a szabad lét még nincs korlátozva. A film érzelmi hatásai néhol jók, néhol viszont gyengék. Valahol a színészek is sablonos arcot mutatnak, és igazából pluszt nem érzek az első részhez képest. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés megfelelő, a színészek, mint írtam, nem adnak annyi pluszt hozzá, mint amit maga a történet alapból ad. A képi és hangi effektek a kornak megfelelőek. Így bátran adom meg a négy csillagot erre az alkotásra, és mivel nyitva hagyták az ajtót egy harmadik résznek, így azt kíváncsian várom. Bátran ajánlom, szerintem remek kikapcsolódás. Üdv, Yosi

White Raven Creepy Woods 2025.05.24 13:11
1

A mondanivaló fontosságának kiemelése, és a párhuzam a való világunk megosztottságával nagyon találó meglátás. Ez a fajta pszichológiai érzékenység, hogy a fikcióban is keresed a valósággal való kapcsolatot, megmutatja, hogy mélyebben foglalkoztatnak a társadalmi jelenségek. Azonban az érzelmi hullámzás, amit a film kiváltott benned ("néhol jók, néhol gyengék") pontosan rávilágít a színészi játék és a történetvezetés gyengébb pontjaira. De a film összessége ezt szerintem is jól kárpótolja. :)