Közösség

Vélemény:

60 Kopp-kopp

(2015)

Kopp-kopp

moov18   2016.01.30 22:36
0

Sokan kígyót békát kiabálnak a filmre. Kövezzetek meg, nekem tetszett! Szerintem teljességgel szórakoztató és élvezhető alkotás. Lehetséges, hogy elfogult vagyok mivel Eli Roth az egyik kedvenc rendezőm napjainkban, ettől függetlenül a negatív kritikát is megtudom fogalmazni róla, hiszen ott van az általa rendezett Kabinláz, ami például nem tetszett és erősen untatott. A Kopp-Kopp viszont valamiért megfogott. Volt benne végig valami tapintható feszültség amit nem láttunk, de ott volt, lógott a levegőben. A téma egyedülálló és azt gondolom, hogy a mai világban még aktuális is lehet akár. Bármikor, bárhol megeshet egy hasonló eset, nem lepődnék meg. Nyilvánvalóan nem a látvánnyal operál, nincs végtag amputáció, belezés, csonkolás, kivéreztetés. Helyette van lelki terror, verbális bántalom, ahogy porig zúzzák az egzisztenciád, tönkreteszik az életed, behatolnak az intim szférádba. Szétvágják a lakásod, az életed ahol eddig éltél és lehet a jövődet is, a családodat. Egyébként több fórumon olvastam, hogy a horror műfaj erős jelzés rá, ezzel maximálisan tudok azonosulni. A Kopp-Kopp egyáltalán nem horror, sokkal inkább egy thriller, egy pszichothriller, ebből is inkább a 16-os karikás és ezen belül is a jobbik fajtából. Aztán ízlések és pofonok. De nálam betalált.