Közösség

Vélemény:

83 A bosszú börtönében

(1989)

A bosszú börtönében

rainman   2020.09.20 14:35
1

Stallone egy elfeledett klasszikusa! Ha teljesen objektíven nézem, akkor egy szórakoztató ’B’ filmes darab. Persze nem lehet objektíven nézni, hisz először VHS-en láttam jó 25 évvel ezelőtt! Még abban a korban, mikor kultstátusza volt a színészeknek. Egy jobb (híresebb) színész, bármilyen filmmel is jött ki, az élményszámba ment. Stallone pedig igazi kultuszszínész volt már akkor is. Jó filmre emlékeztem, de a fentiek miatt azért fenntartásokkal kezdtem el újra nézni. Felesleges volt, mert ez most is egy rohadt szórakoztató film! Nyilván tele van kliséhalmazokkal, de helyén kezelve, akkor is egy jobb Stallone film. Mostanság igencsak híján vagyunk börtönfilmeknek, már csak ezért is érdemes leülni elé. Nem kell persze Remény rabjai szintet várni, egyszerűen csak egy folyamatosa pörgő, szórakoztató börtönfilmet! Megvan a cselekmény, megvannak a fordulatok, az indítékok, a karakteresen jók és a karakteresen rosszak. És persze a kötelező Happy end. Mindezek mellé Bill Conti remek, melankolikus zenéje. Egy jó Stallone film, egy méltatlanul elfeledett darab!