Közösség

Vélemény:

74 Magyar vándor

(2004)

10/6

Jocpappa   2025.08.21 16:52
0

Tegnap, augusztus 20-án mondta egy barátom, hogy úgy végződik a film, hogy ülnek a budai vár aluljárójának tetején, és nézik a tűzijátékot. A forgatással pedig emiatt megvártak egy augusztus 20-át. Ez eszembe juttatta, hogy újra kell néznem a filmet. 9 éves voltam, amikor megjelent. Az ismerősi körünkben (és az országban is) óriásit ment, mindenki imádta és idézgette. Családilag is többször megnéztük, egyedül is vagy ötször láttam. Nagyon tetszett, nagyon vicces volt. Amikor rappelnek a tatárok (Pain előadásában, ő is hol van azóta, lol), az gyakorlatilag elindított a rap pályámon, ott szívtam magamba a műfaj szeretetét. Szóval sok jóra számítottam a ~20 évvel későbbi újranézéssel. Azt kell mondjam, vagy nem öregedett jól a 2004-es szexista prolihumor, vagy már akkor sem volt jó, csak még nem tudtuk, hogy mi a jó. Vannak benne jó pillanatok, idézhető poénok, sok rejtett utalás és apróság, de legalább ennyi ízléstelen vagy erőltetett jelenet is. Közepes számomra a végeredmény, csak a nosztalgia miatt 6 pont.