JRD

Egy magyar történelmi „road movie”, amely a magyar ősök, a hét vezér történetét meséli el, akik a 9. század utolsó éveiben az új hazát keresik. Mielőtt elhagynák eredeti ázsiai otthonukat, búcsúbulit tartanak. A temérdek kumisz elfogyasztása után durva másnapossággal ébrednek. A hét vezér arra… Több

Rendező: Herendi Gábor
Forgatókönyvíró: Harmat Gábor
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2004.02.05.

2025.08.21 Jocpappa

10/6

Tegnap, augusztus 20-án mondta egy barátom, hogy úgy végződik a film, hogy ülnek a budai vár aluljárójának tetején, és nézik a tűzijátékot. A forgatással pedig emiatt megvártak egy augusztus 20-át. Ez eszembe juttatta, hogy újra kell néznem a filmet. 9 éves voltam, amikor megjelent. Az ismerősi körünkben (és az országban is) óriásit ment, mindenki imádta és idézgette. Családilag is többször megnéztük, egyedül is vagy ötször láttam. Nagyon tetszett, nagyon vicces volt. Amikor rappelnek a tatárok (Pain előadásában, ő is hol van azóta, lol), az gyakorlatilag elindított a rap pályámon, ott szívtam magamba a műfaj szeretetét. Szóval sok jóra számítottam a ~20 évvel későbbi újranézéssel. Azt kell mondjam, vagy nem öregedett jól a 2004-es szexista prolihumor, vagy már akkor sem volt jó, csak még nem tudtuk, hogy mi a jó. Vannak benne jó pillanatok, idézhető poénok, sok rejtett utalás és apróság, de legalább ennyi ízléstelen vagy erőltetett jelenet is. Közepes számomra a végeredmény, csak a nosztalgia miatt 6 pont.

2017.10.06 indingo

Én nagyobb kedvelem ezt a magyar filmet, szerintem jó kis zenék vannak benne és a poénok is a helyükön vannak. Maga az alaptörténet verhetetlen és a színészek is kihozták a maximumot a szerepekből.

2022.08.17 JRD

Töredelmesen bevallom: évekig kerülgettük egymást a filmmel. Valahogy nem hozott lázba a gondolat, hogy megnézzem, de mindig felötlött bennem, hogy ideje volna venni a fáradtságot és legalább egyszer végigülni. Aztán történt, hogy egy nap utat engedt... Több

2016.12.01 HercegPeter

Egyik legnagyobb kedvenc. Nagyon jó ötlet, poénok, szereplőgárda és dalok. Akárhányszor megtudnám nézni. A vége pedig (mondjuk lehet , hogy csak nekem) nagyon megható, mikor ott ülnek a híd tetején és nézik a tömeget. Jók a vezérekhez társított szokások és szövegek. Egyszerűen nem tudom megunni.

A Magyar vándor egy 2004-es magyar filmvígjáték, Herendi Gábor rendezésében, amelyben felvonul a magyar színjátszás színe-java. A film címe egy szójáték, amely Magyar Zoltán híres lólengéselemére, a róla elnevezett magyar vándorra utal. Ezért van, hogy Szabó Győző (Tas) mindig kicsúszik a nyeregből és a Magyar Vándorra hasonlító mozdulatokat tesz.36. Magyar Filmszemle (2005) - Legnagyobb közönségsikert elért magyar filmSzerző: zselyke

A költség vetés 15%-át a jelmezek tették ki.Szerző: dulkap

Értékelés: 6/10
(2015. 12. 28.)
Herendi Gábor talán túlságosan ambiciózus volt, amikor egy történelmi road movie-t rendezett, de az biztos, hogy a forgatókönyvön kellett volna még dolgozni, hogy igazán ütős legyen a végeredmény. Több