Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Magyar vándor (2004)

Magyar vándor
Filmadatlap
 
26
Szereplők
24
Vélemények
22
Képek
4
Videók

Galéria (22)

Videók (4)

 
win7ston   2021. 11. 17.

legújabb vélemény

2
A magyar Monty Python...?

Úgy gondolom, hogy ami az angoloknak a "Monty Python and the Holy Grail" (Gyalog galopp), az nálunk lehet a "Magyar vándor"! Lehet, hogy nem véletlen az asszociáció!? :) A galoppból készült egy musical is " Spamalot" címmel, lehet a "Vándor" is elbírna egy zenés darabot...

 
indingo   2017. 10. 06.

1

Én nagyobb kedvelem ezt a magyar filmet, szerintem jó kis zenék vannak benne és a poénok is a helyükön vannak. Maga az alaptörténet verhetetlen és a színészek is kihozták a maximumot a szerepekből.

 
HercegPeter   2016. 12. 01.

1

Egyik legnagyobb kedvenc. Nagyon jó ötlet, poénok, szereplőgárda és dalok. Akárhányszor megtudnám nézni. A vége pedig (mondjuk lehet , hogy csak nekem) nagyon megható, mikor ott ülnek a híd tetején és nézik a tömeget. Jók a vezérekhez társított szokások és szövegek. Egyszerűen nem tudom megunni.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 05.

0

Egy kifejezetten jó magyar film, aminek nagyon nem tesz jót, hogy egy héten háromszor leadja a tv, mert így az amúgy jó poénokat is kicsit kezdik elkoptatni. Mondjuk ez nem történne meg, ha nem szegezne minden egyes alkalommal a képernyő elé a film, ... több»

 
elekm90   2021. 06. 05.

1

Iszonyatosan gyenge, izzadságszagú vígjáték rossz forgatókönyvvel, összefüggéstelen jelenetekkel és zenés betétekkel. Mindezek mellé az erőltetett és értelmetlen celeb cameók sem hiányozhatnak.

 
Deku   2017. 12. 21.

0

Kevés ennyire lohasztó film van és nem is lett volna nagy gond ha ezt most mégis kihagyom az életemből. Na bátran írhatom, hogy nem sűrűn láttam ehhez foghatót. Csak sajnos ez nem a jó értelemben véve kell venni.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 25.

0

Imádom. Remek, tipikus magyaros humorú film. A kumisz szóról mindig ez a film jut az eszembe. XD Szabó Győző karakterén sírtunk a röhögéstől. Imádom, ahogy belecsempészték a dalbetéteket.

 

A Magyar vándor egy 2004-es magyar filmvígjáték, Herendi Gábor rendezésében, amelyben felvonul a magyar színjátszás színe-java. A film címe egy szójáték, amely Magyar Zoltán híres lólengéselemére, a róla elnevezett magyar vándorra utal. Ezért van, hogy Szabó Győző (Tas) mindig kicsúszik a nyeregből és a Magyar Vándorra hasonlító mozdulatokat tesz.36. Magyar Filmszemle (2005) - Legnagyobb közönségsikert elért magyar film

(zselyke)
 

A költség vetés 15%-át a jelmezek tették ki.

(dulkap)
 

A forgatás 34 napig tartott, heti napos forgatással.

(dulkap)
 

A filmben összesen 11 betétdal hangzik ebből és ebből tízet Hrutka Róbert írt.

(dulkap)
 

Pindroch Csaba is esélyes volt Kond szerepére, de miután azt Seress Zoltán kapta meg, Pindroch egy betyárt alakít a filmben.

(dulkap)