Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
78

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (2013)

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Filmadatlap
 
28
Szereplők
25
Vélemények
17
Képek
2
Videók
A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
 
elekm90   2020. 02. 10.

legújabb vélemény

Jópofa svéd vígjáték, ami egy picit ott vérzik el, hogy egyszerre akar merész komédia és nagyívű kalandfilm lenni. Egy ideig ez működik is, a végére viszont kezd egy kicsit bugyutává válni. Mindent egybevetve így is egy nagyon jó kis film. 7,5/10

 
dulkap   2015. 01. 22.

Nem olvastam a könyvet, ajánlására néztem meg a filmet. Igazából olyan, mintha két történetet mesélne el a film, de valahogy egyik sincs rendesen kidolgozva. Számomra egyértelműen a jelen időben játszódó részek tetszettek jobban. De megvolt a visszaemlékezéseknek is a sajátos humora. Szívesen megnézném mindkét történetet egy-egy hosszabb külön filmben, így együtt viszont nekem kicsit összecsapottnak tűnt. De ennek ellenére egy szerethető vígjáték, szerethető karakterekkel és jó humorral.


 
indingo   2017. 05. 05.

Meglepően jó a története, annak ellenére, hogy egy öregúr álla a középpontban, pontosabban annak az élete. A maszk borzasztóan gyenge lett, attól nem tudtam elvonatkoztatni.

 
Bogi87   2016. 08. 01.

Igazán egyedi humorú film, egyszer mindenképpen érdemes megnézni. Én bevallom, többet vártam tőle, mert azt hallottam, hogy könyvben szuper. Sajnálom, hogy a filmben nem tudták olyan jól visszaadni a történetet, de nem rossz.

 
Deku   2017. 07. 24.

Cím alapján rájöhettem volna, hogy ez nem az én világom lesz és a svéd filmek amúgy sem tartogatnak sok jót. Sajnos azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem fogott meg, kezdve azzal, hogy értelmetlen és katyvasz az egész ennek tetejébe pedig teljes kudarc volt karakter fronton.

Robert Gustafsson
Robert Gustafsson
Robert Gustafsson
Robert Gustafsson
 
A könyv rajongóit mindenképpen lebeszélném arról, hogy szerezzenek maguknak egy rossz élményt, a többiek azonban nyugodtan tegyenek vele egy próbát, ugyanis időnként felcsillan benne Jonasson szellemessége és egyedi stílusa. Azonban aki jót akar magának, az inkább szerezze be a könyvet, és szabadságolja magát néhány órára, mert tuti biztos, hogy istenien fog szórakozni rajta. A filmről ez sajnos nem mondható el, összességében egy felejthető vígjátékot kapunk, semmi többet. 5/10 több»

A film összbevétele 51 130 193 dollár volt (imdb.com).

 

Az ágyú gyár részt Budapesten Pesterzsébeten, egy öntödében forgatták.

(dulkap)
 

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt 2013-ban a hatodik legnézettebb film volt Svédországban.

(ps)
 

A filmet 63 millió svéd koronából készítették.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.