Közösség

Vélemény:

82 Donnie Darko

(2001)

Donnie Darko

ati02   2018.05.07 20:47
0

Magam részéről az egyik kedvenc filmem, zseniális alkotás!!! A mai napig kristálytisztán emlékszem arra amikor tele kételyekkel ültem be Corvin moziban a leghátsó sorban, középén. A meglepetéshez elég volt az ijesztő látomások, világvége, időutazás, egy lezuhanó hajtómű és egy nyúl (aki közli vele, hogy 28 nap, 6 óra, 42 perc, és 12 másodperc múlva vége lesz a világnak). Ám korántsem ilyen egyszerű. Ennél különlegesebb, egyedibb és művészibb filmet nem fogok találni! A film megnézése után órákig nem találtam szavakat, annyira különleges volt. A film főszereplője Donnie Darko, aki túlél egy balesetet, amikor rázuhan a házukra egy repülőgép hajtóműve. Egy olyan fiatal, akinél szenzitívebben csapódnak le a bonyolódó megfelelés - érvényesülés koordinátái mentén szerveződő merev világ hatásai alól. Ahogy ezt általában az átlag ember nevezni szokta, egy "zakkant" de intelligenciája szintén kimagasló (főleg annál a résznél amikor Hupikék törpikékről való eszmefuttatására gondolt, ami a film egyik legzseniálisabb monológiája volt). Donnie ezután elkezd látomásokat látni, ahol egy nyúl jelmezbe öltözött férfi ad neki utasításokat, aki azt állítja magáról, hogy a jövőből jött. Richard Kelly mindössze huszonhat évesen írta és rendezte. Köszönöm, hogy élnek ilyen emberek, akik képesek alkotni és valami marandót hagyni a világra. Örülök, hogy beülhettem a moziba.