Az a helyzet, hogy én alapból rajongója vagyok a mentális betegségekkel, zavarodottsággal foglalkozó filmeknek. Különösen fiatalon az ember gyakran gondolja azt, hogy nincs megértve, hogy senki más nem látja úgy a világot, mint ő. Meggyőződésem, hogy Donnie sem őrültebb a többi hozzá hasonló tinédzsernél, épp ezért olyan egyszerű vele azonosulni (legalábbis számomra az volt). Érzékeny, mély, intelligens karakter. A film más szempontból is lenyűgözött engem. Szóval végig ott a tény, hogy Donnie őrült és mindenképpen benne van a pakliban, hogy az egész csak az ő képzeletének szüleménye és ettől az egész filmben érezhető a feszültség, ami engem megborzongat. Szeretnék hinni Donnienak és hiszek is, de mindig ott van az a szinte átlátszó gondolat, hogy talán tényleg csak egy őrült fiatal. Nagyon reméltem, hogy a film lesz elég bátor ahhoz, hogy befejezze, amit elkezdett és bár a fiú történetének lezárása nem lett akkora nagy csavar, én mégis hálás vagyok ennek a filmnek.
És meg egy momentum, ami kiemelendő: a film végén, amikor Gretchen odaint Donnie anyukájának, szerintem ez egy fantasztikus utóízt ad az egésznek. Legalábbis számomra egy egészen már megvilágítást, egy tágabb univerzumot ad a filmnek. Persze az, hogy ki hogy értelmezi ezt, személyre szabott.
Az a helyzet, hogy én alapból rajongója vagyok a mentális betegségekkel, zavarodottsággal foglalkozó filmeknek. Különösen fiatalon az ember gyakran gondolja azt, hogy nincs megértve, hogy senki más nem látja úgy a világot, mint ő. Meggyőződésem, hogy Donnie sem őrültebb a többi hozzá hasonló tinédzsernél, épp ezért olyan egyszerű vele azonosulni (legalábbis számomra az volt). Érzékeny, mély, intelligens karakter. A film más szempontból is lenyűgözött engem. Szóval végig ott a tény, hogy Donnie őrült és mindenképpen benne van a pakliban, hogy az egész csak az ő képzeletének szüleménye és ettől az egész filmben érezhető a feszültség, ami engem megborzongat. Szeretnék hinni Donnienak és hiszek is, de mindig ott van az a szinte átlátszó gondolat, hogy talán tényleg csak egy őrült fiatal. Nagyon reméltem, hogy a film lesz elég bátor ahhoz, hogy befejezze, amit elkezdett és bár a fiú történetének lezárása nem lett akkora nagy csavar, én mégis hálás vagyok ennek a filmnek. És meg egy momentum, ami kiemelendő: a film végén, amikor Gretchen odaint Donnie anyukájának, szerintem ez egy fantasztikus utóízt ad az egésznek. Legalábbis számomra egy egészen már megvilágítást, egy tágabb univerzumot ad a filmnek. Persze az, hogy ki hogy értelmezi ezt, személyre szabott.