Hol is kezdjem...
Amikor először néztem ezt a filmet, még nemigen mozgatott meg bennem semmit. Gondoltam, megható sztori, meg miegyéb, de mikor még friss volt az élmény, nem történt semmi érdekfeszítő. Aztán elkezdtem gondolkozni rajta, és utólag jöttem rá, mennyire zseniálisan ábrázolta az érzelmeket. Azt kell mondjam, rég láttam ilyen mélyreható alkotást.
A homoszexuális kapcsolatokat a mai napig nem sikerült teljesen elfogadnia az emberiségnek, még mindig sok ellenségeskedéssel kell szembenézniük azoknak, akik így élnek, mégis végtelenszer a jobb a helyzet, mint ötven éve. Akkor az ilyesmi tényleg tabunak számított, és ezt a filmben is jól érzékeltetik. Lehet érezni a feszültséget, de azt is, hogy a két főszereplő tényleg szerelmes egymásba, társadalmi elvárások és tabuk ide vagy oda.
Minden elismerésem a színészeké (nem csak a főszereplőké!), akik rendesen odatették magukat, hogy életre keltsék ezt a különleges történetet, a szép forgatási helyszínek és a zene pedig csak hab a tortán.
Hogy kinek ajánlanám a filmet? Elsősorban azoknak, akik mély érzelmeket szeretnének látni, de úgy, hogy mindezt nem teljesen nyíltan tárják eléjük, hanem időnként nekik kell a dolgok mögé látniuk, és belegondolniuk mindabba, ami valójában történik.
Számos szerelmi témájú művet láttam már, de meg merem kockáztatni, hogy ez nőtt a legjobban a szívemhez. Szép, megindító, elgondolkodtató, hiteles.
Öt csillag.
Hol is kezdjem... Amikor először néztem ezt a filmet, még nemigen mozgatott meg bennem semmit. Gondoltam, megható sztori, meg miegyéb, de mikor még friss volt az élmény, nem történt semmi érdekfeszítő. Aztán elkezdtem gondolkozni rajta, és utólag jöttem rá, mennyire zseniálisan ábrázolta az érzelmeket. Azt kell mondjam, rég láttam ilyen mélyreható alkotást. A homoszexuális kapcsolatokat a mai napig nem sikerült teljesen elfogadnia az emberiségnek, még mindig sok ellenségeskedéssel kell szembenézniük azoknak, akik így élnek, mégis végtelenszer a jobb a helyzet, mint ötven éve. Akkor az ilyesmi tényleg tabunak számított, és ezt a filmben is jól érzékeltetik. Lehet érezni a feszültséget, de azt is, hogy a két főszereplő tényleg szerelmes egymásba, társadalmi elvárások és tabuk ide vagy oda. Minden elismerésem a színészeké (nem csak a főszereplőké!), akik rendesen odatették magukat, hogy életre keltsék ezt a különleges történetet, a szép forgatási helyszínek és a zene pedig csak hab a tortán. Hogy kinek ajánlanám a filmet? Elsősorban azoknak, akik mély érzelmeket szeretnének látni, de úgy, hogy mindezt nem teljesen nyíltan tárják eléjük, hanem időnként nekik kell a dolgok mögé látniuk, és belegondolniuk mindabba, ami valójában történik. Számos szerelmi témájú művet láttam már, de meg merem kockáztatni, hogy ez nőtt a legjobban a szívemhez. Szép, megindító, elgondolkodtató, hiteles. Öt csillag.