Közösség

Vélemény:

92 Trónok harca

(2011)

Végtelenül unalmas, így népszerűsége az élet egyik nagy rejtélye

Navarro   2026.01.05 16:08
1

Az életben csak három igazi nagy rejtély létezik: meddig terjed a világegyetem, mi van a halál után, és végül miért népszerű a Trónok harca? Idén harmadszor fogtam neki a Trónok harca megtekintésének, de ezúttal is csak a harmadik részig jutottam, mert annyira unalmasnak találtam, hogy hihetetlen. Azért erőltetem a megnézését, mert egy barátom egyszerűen imádja, egy másik pedig a világ legjobb sorozatának tartja. Én meg így a harmadik nekifutás után azt mondom, amit az első kísérletemnél is: érthetetlen rejtély a sikere. És tényleg nem értem. Az első három rész (illetve előreugorva belenézve a későbbi részekbe is) teljes káosz: egy kitalált világban (mely leginkább a középkornak felel meg) főúri családok harcolnak egymással a hatalomért. Ennyi kb. a lényeg. Intrikálnak, szövetkeznek, olykor háborúznak egymással, máskor cselt vetnek vagy ügyesen házasodnak stb. Vannak karakterek, melyek többnyire harciasak, mások hősiesek, és néhányan romantikus alakokká növik ki magukat. Ami összeköt mindent, az az unalom. Nálam két csillagos, és tényleg nem értem, miért népszerű. Ha 100 évig élek, sem fogom soha megérteni.