Közösség

Vélemény:

81 Londoni rémtörténetek

(2014)

Stílusalkotó

mementomori   2022.03.31 22:35
0

Abszolút az egyik kedvencem, noha sose raktam a horror kategóriába, mert igen, mondjuk, hogy több paranormális részlete van, de a kor esszenciájának érzékeltetése (kezdve magával a színkompozícióval, egészen az egyedi és részletes kosztümökig), illetve a nagyon erős drámai vonal teljesen átvisz engem egy másik kategóriába, amely atmoszférával kevés film/sorozat rendelkezik. Az ötlet is érdekes, ahogy a romantika stílusirányzatának főbb regényalakjai felvonultatásra kerülnek benne, beleszőve egy komplett, néhol valóban lassú, de érdekes sztoriba. Nekem kiemelten tetszenek a kifejezetten okkult elemek, amelyek néhol nagyon erőteljesen, máshol nem harsányan, mondhatni jelzésszerűen szövik át a történetet (különösen érdekes kettősség, amikor ezt szembeállítják a kereszténységgel, különböző bibliaparafrázisaival). Eva Green természetesen hatalmas tehetségével viszi a hátán a sorozatot, de ki kell emeljem továbbá Rory Kinnear játékát is. Érdekes utazás azoknak, akik szeretik a lassabban kibontakozó szálakat, illetve ezen korszak hangulatát. Na és persze a zenék is fantasztikusan passzolnak. A main theme bármikor megszólal, engem kiráz a hideg.