Közösség

Vélemény:

78 A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

(2013)

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

vertigo   2016.04.17 18:31
0

Jön az öreg, és kő kövön nem marad :) Hatalmas film, tipikusan az a fajta, mit biztos, hogy többször is meg fogok nézni. Engem különösen megérintett, a könyvet is olvastam és azt is imádtam. Bár a könyv lényegesen hosszabb (okés, ez világos, de remélem érthető, mit akarok ezzel), a film jól adja vissza a hangulatát, ez egy igazán remek adaptáció. Remélem a szerző többi regényét is megfilmesítik.

Eszter 79 2023.03.26 22:53
0

Jó kis svéd vígjáték. Két éve olvastam, amikor majd két hónapnyi kényszerpihenőn voltam, mert eltörtem a bokám. Szakadtam a nevetéstől amikor olvastam. Édesanyám ajánlotta a könyvet, így utólag is köszönöm neki. A film szerintem jól hozta a könyvet. Szórakoztató. Az idős Úr minden mozdulata mosolyt csalt az arcomra. A könyvben szinte felváltva jöttek az idősíkok. Érdekes emberekkel találkozott főhősünk. A főhős személyisége sem volt unalmas, a 100. életévéhez közeledve addig sem unalmas élete még inkább a feje tetejére állt, amikor lelépett a nyugdíjas otthonból és elindult nagyvilágba. Az állomáson elcsente egy rosszarcú fiatalember táskáját tele pénzzel. Hihetetlen kalandokba keveredett.