Közösség

Vélemény:

 

81 Nyugaton a helyzet változatlan

(2022)

embertelen szenvedés

 
szemtelen   2022.10.29 15:08
1

Perverz dolog háború miatt kihirdetett veszélyhelyzetben háborús filmet nézni. Elfajult, abnormális világunk olyan körülményeket teremt, amikor többször is fogat kell mosni a rossz szájíz miatt. Megéri a szájöblítés, ezt a filmet látni kell, aktuálisabb, mint valaha. A 17 éves Paul Bäumer módjára fogalmunk sincs, mi zajlik a csatatéten, tudásunk távol áll a valóságtól. Remarque művét először 1929-ben adták ki, mint az első háborúellenes regényt. 1930-ban már filmet készítettek belőle és megérdemelten nyerte el a legjobb film és a legjobb rendező Oscar-díját. A mostani 2022-es verzió ismét megragadja a könyv lényegét, rendíthetetlen a háború ábrázolásában, a valósághű cselekmények, a háború szörnyűségeinek és borzalmának bemutatásában. Sok híres és kevésbé híres háborús filmet is megnéztem már /Saving Private Ryan, Dunkirk/, de amit Edward Berger rendező és csapata itt művelt, az még mindig hihetetlen, és a háború legrémségesebb ábrázolása, amit valaha láttam. Amit bánok, hogy nem nagyvásznon sikerült megnézni a filmet, de talán egyszer az is összejön! Nézzétek, nagyon jó!

 
johndoe83 2023.05.21 20:21
0

A „veszélyhelyzetnek” semmi köze a háborúhoz a szomszédban. Ez egy idióta fideszes propaganda hazugság. A lopáshoz van köze, és a dagadt hataloméhségéhez. Ennyi.

 
szemtelen 2023.05.22 01:11
0

A veszélyhelyzetet nem én hirdettem ki, de attól még létezik, és nem akarom minősíteni. A többivel – árnyaltabb stílusban – egyetértek. Köszi a véleményed!