Közösség

Vélemény:

81 Bosszúállók: Végjáték

(2019)

Bosszúállók: Végjáték

rainman   2019.04.30 21:10
0

Értem én a hype-ot. Mégiscsak 11 év, és 22 film lezárása. Ráadásul hatalmas cliffhangerrel ért véget az előző rész… ki az a hülye, aki nem lesz oda érte?! És valóban. Szórakoztató volt, remek összegzés és lezárás; dráma, könnyek, akcióorgia, humor. Tökéletes egyveleg. De azért ott van egy icipici DE! Rám is ugyanúgy hatottak ezek a hatások, az érzelmi rész, az akció… csak én picit más szemmel néztem. Merthogy sosem voltam szuperhős fan, sem Marvel, sem DC rajongó; mindig is jó film rajongó voltam. A Végjáték pedig mint önálló film annyira áll meg a saját lábán, mint Orbán Ráhel. Semennyire. Ha ellenben kontextusba helyezem, azaz, mint egy sorozat, egy történet lezáró darabja, akkor teljességgel felértékelődig. Ha így nézem, akkor igazi remek; akkor értelmet nyer a film egyharmadát kitöltő dráma. Értelmet nyer az őrületes film közepi fan service, amivel a rajongókat igyekeztek kiszolgálni, amiben korábbi Marvel filmeket idéztek, és változtattak meg. Ahol minden igazi rajongó talált egy easter egget. Laikus, nem elvakult nézőként ellenben szemet ütött, hogy ezt a fajta film a filmben hatást korábban egyszer már ellőtték a Vissza a jövőbe második részében. A film végi happy endnél pedig az alkotóknak meg volt kötve a keze. Máshová nemigen hozhatták ki a történetet. Bár a film a „mindentudóknak” is szolgál meglepetéssel, összességében a történet oda futott ki, ahová ki kellett futnia. Nem hibátlan film, de mégis méltó lezárása a Marvel hősök eme etapjának.