A filmet többször is láttam, az egyik kedvencem, a kisregényt szintén többször olvastam, nagyon szeretem.
Viszont a film csak nyomokban tartalmazza a regény cselekményét.
A történet szerint egy földönkívüli civilizáció keresi fel a Földet. A kommunikáció megkönnyítése miatt keresnek egy nyelvészt, aki talán megfejti a nyelvüket.
A történetet, ha figyelmesen nézte valaki, akkor észrevehette, hogy ide-oda ugrál az időben.
Amiről valóban szól ez a történet, az az, hogy ha tudnánk előre azt, hogy mi történik velünk, akkor változtatnánk-e rajta. Lenne-e bátorságunk ahhoz, hogy változtassunk az életünket befolyásoló tényezőkön? Nekem kifejezetten tetszett a film morális mondani valója.
Ehhez nagyon passzolt Max Richter zenéje is: Natúr of Daylight.
A filmet többször is láttam, az egyik kedvencem, a kisregényt szintén többször olvastam, nagyon szeretem. Viszont a film csak nyomokban tartalmazza a regény cselekményét. A történet szerint egy földönkívüli civilizáció keresi fel a Földet. A kommunikáció megkönnyítése miatt keresnek egy nyelvészt, aki talán megfejti a nyelvüket. A történetet, ha figyelmesen nézte valaki, akkor észrevehette, hogy ide-oda ugrál az időben. Amiről valóban szól ez a történet, az az, hogy ha tudnánk előre azt, hogy mi történik velünk, akkor változtatnánk-e rajta. Lenne-e bátorságunk ahhoz, hogy változtassunk az életünket befolyásoló tényezőkön? Nekem kifejezetten tetszett a film morális mondani valója. Ehhez nagyon passzolt Max Richter zenéje is: Natúr of Daylight.