Közösség

Vélemény:

83 Hét nővér

(2017)

Hét nővér

MMcFly2015   2018.05.23 23:54
0

Számomra ez a film egyértelműen a 2017-es év toplistás darabja lett. Egy Netflix-produkciótól nem vártam túl sokat, de tartalmilag és látványvilágban is lenyűgözött. Noomi Rapace egyszerűen zseniális, elképesztő alakítással viszi a hátán a filmet – eddig is figyelemre méltó színésznőnek tartottam, de ezek után még inkább kíváncsi leszek a munkáira. A történet különösen azért fogott meg, mert nem csupán egy szimpla jó vs. rossz küzdelmet mutat be. Glenn Close karaktere és az általa képviselt kormány nem fekete-fehér módon van ábrázolva, hanem van egy olyan érvrendszere, amely bizonyos szempontból érthető és elgondolkodtató. A film egy félelmetesen valóságos, nem is annyira távoli jövőképet fest fel, ami különösen nyomasztóvá és izgalmassá teszi a cselekményt. A brutalitást sem finomkodja el: a 18+-os besorolásnak köszönhetően az akciójelenetek látványosak, dinamikusak és kellően nyersek. Bárki, aki kedveli a pörgős, feszült sci-fi akciófilmeket, annak vétek lenne kihagyni – engem teljesen magába szippantott.