Közösség

Vélemény:

89 Jurassic Park

(1993)

Jurassic Park

Gergely Varju   2016.04.04 16:44
0

Annak idején, gyerek fejjel, olvastam a könyvet ami alapján készült. Faltam az oldalait, remek volt. És hátul ott volna a híres rendező-producer ígérete "filmet csinálok belőle". A film története hatalmas visszaesés volt a könyvéhez képest. A karakterek egy része sem volt olyan jó. Azaz a könyvhöz képest gyenge adaptációt láttunk. A kor élvonalának megfelelő látványvilággal. Ez 2-3 csillag közé helyezné a filmet. Ha valakit a könyv felé is terelne, akkor kicsit több is akár. Gondolnám akkori fejjel.

Azóta a szerző több könyvét olvastam. És egyre több olyan volt, ahol "szertefoszlott az illúzió", tanultam, felnőttem, és a szerzőről való véleményem változott. Így már a könyvben is szétoszlik az illúzió. A film viszont még mindig annyival gyengébb a könyvnél, mint emlékeztem rá.

Persze, a látványvilág... Akkori mércével jó, de ma már a kis költségvetésű alkotások is többet mutatnak. Így pedig nagyon kevés olyan szempont lenne amiért jónak mondhatnám a filmet, és nagyon sok olyan amiben rossz.