Közösség

Vélemény:

87 Három óriásplakát Ebbing határában

(2017)

A vélemények alapján másra számítottam.

Zelegor   2026.01.18 22:04
0

Tegnap akadtam rá erre a filmre, és eléggé meglepett az oldalon látható szavazatok aránya, szóval gondoltam, hogy akkor ma meg is nézem. Megnéztem. Nem tudom azt mondani, hogy teljesen lekötött volna, de ez nem róható fel a film hibájául, viszont többször megállítottam a filmet. Azért írom, hogy a véleményem nyugodtan fenntartásokkal kezelhető. Viszont amit mindenképpen a film hibájául szeretnék felróni, az az, hogy a végére más forgatókönyvet vártam. Nem szoktam spoilerezni hozzászólásokban, így most is elkerülném. Érthető a vége az étteremben elhangzó közhely után, de ezeket a lezárásokat utálom; számomra így befejezetlennek tűnik. A film legnagyobb pozitívuma, hogy együttérzést vált ki a nézőből a karakterekkel; valahogy olyan egyszerű, de nagyszerű a története, mindeközben pont annyira emberi, hogy nem válik könnyfakasztó drámává. Érdemes megnézni, az értékelések is hűen tükrözik. Nekem csak a vége az, amit máshogy hoztam volna ki, így kvázi fölöslegesen tápláltam reményeket, de bizonyos szinten ez a része az USA rendőrségére is reális képet vetít.