Közösség

Vélemény:

74 A titánok harca

(2010)

A titánok harca

Robert Langdon   2020.04.24 21:44
1

Millió formában feldolgozták már a görög mitológiát. Voltak nagyon jól sikerült alkotások, és persze nagyon rosszak is. Semmit nem tudtam erről a filmről, ezt is véletlenül találtam. Óriási csalódás volt, mégpedig jó értelemben. A görög mitológia az, amelyiket mindenki ismer. Már gyerekkorától kezdve. És a rengeteget karaktert el kell valahogy képzelni. A sok feldolgozásnak megvan az a hátránya, hogy mindig másképp ábrázolják őket. Persze nem az embereket vagy az isteneket, hanem a többi lényt. Ebben a filmben is volt legalább 4-5 féle teremtmény, amit meg kellett jeleníteni. A legkönnyebb talán Pegazosz megalkotása volt, őt így szoktuk meg. Szárnyas ló. A Graiák, Medúza vagy Kharón már bonyolultabb volt, hiszen sokféleképpen láttuk már őket. De nekem nagyon tetszett, ahogy kinéztem. Főleg Kharón. És a film csúcspontja a Kráken megjelenése volt. Se előtte, se azóta nem csináltak látványosabb szörnyet. Pedig azóta eltelt 10 év. Mindig kiráz a hideg, mikor felbukkan a víz alól. A színészek is jól lettek kiválasztva, bár szerintem ez egy egyszereplős film. A többiek csak a hátteret adják. Sam Worthington pedig tökéletes Perseus szerepére. Én ilyennek képzelek el egy filmet, ami a görög mitológiára épül.