Közösség

Vélemény:

59 The Evil Within

(2017)

Amikor egy őrült milliárdos filmet rendez...

kabel   2025.11.09 00:45
1

Ez meglepően jó volt. Kaotikus, trash bugyutaságra számítottam, de egy szépen összerakott, egész ijesztő pszichológiai horrort kaptam, pár nagyon jól eltalált jelenettel, nagyon kreatív ötletekkel, és egy olyan háttérsztorival, ami bármilyen filmet megfűszerezne. A filmen látszik, hogy jó pár év munkája, és nem most készült, Dina Meyer ugyanúgy néz ki, mint a Starship Troopersben és hát... az sem ma lett moziba küldve. A sztori egy mentálisan sérült férfit követ, akit tükörképe egyre vadabb dolgokra készteti. Először csak macskákat gyilkol, és az is elég horribilis, ám hamar emberek felé fordul, de a film lezárása tartogat pár kimondottan csúnya szituációt is. Többnyire egy hangulathorror ez, van pár remek, eredeti szekvencia, ahol a látványvilág és VFX nagyon érdekes dolgokat csinál. Elvileg a rendező saját maga ügyködte ki ezeket az effekteket valamelyik LSD tripje alatt. Az eredmény egy meglepően koherens és érthető sztori, sokkal kaotikusabbra számítottam a hosszú fejlesztési idő miatt. Azt nem mondanám, hogy kimagasló egy filmélmény vagy muszáj mindenkinek látnia, annyira azért nem eredeti semmi itt, de a film története miatt érdemes volt megnézni, jó látni, valami elvetemült, évtizedeken átívelő projekt produktumát, még akkor is, ha az mégsem olyan világmegváltó, mint ahogy készítője gondolta eredetileg.