Közösség

Vélemény:

84 Kszi, Simon

(2018)

Kszi, Simon

MMcFly2015   2018.06.25 12:15
0

A Kszi, Simon előzetese alapján nem gondoltam volna, hogy érdemes lesz megnézni. Elsőre egy tipikus tinidráma benyomását keltette, amely egy sokat vitatott és érzékeny témát dolgoz fel. Mindig is távol tartottam magam a témától, és nem különösebben érdeklődtem az ilyen filmek iránt. Az ismeretségi körömben is van egy-két meleg pár, de számomra sosem volt kérdés, hogy az ilyesmi magánügy. Éppen ezért nem is számítottam arra, hogy a Kszi, Simon ennyire leköt majd. A történet ügyesen egyensúlyoz a dráma és a humor között, így elkerüli, hogy túlságosan nyomasztó vagy szirupos legyen. A főszereplő karakter jól kidolgozott, és a belső vívódása hitelesen jelenik meg a vásznon. A film szerkezete jól felépített, és végig fenntartja az érdeklődést. Ami gyengébben működik, az a konfliktusok kezelése. Például a család reakciója a főhős coming out-jára kissé idealizált, különösen az apa részéről, aki talán hitelesebb lett volna egy kezdeti sokkal vagy dilemmával. Emellett a lezárás túlzottan giccsesre sikerült, ami kissé elütött a film addigi stílusától. Összességében a Kszi, Simon egy kellemes, könnyed film, amely fontos témát boncolgat anélkül, hogy didaktikussá válna. Bár nem mindenkinek ajánlanám, azok számára, akik nyitottak egy érzelmes, mégis humorral átszőtt történetre, jó választás lehet.