Közösség

Vélemény:

 

83 Kszi, Simon

(2018)

Kszi, Simon

 
MMcFly2015   2018.06.25 12:15
0

A moziban láttam a film előzetesét, akkor csóváltam a fejem, miért kellenek ilyen filmek a premier listára. Nehéz és úgy néz ki örök életű téma/vita ez. Én mindig is szerettem tartózkodni a témától. Elítélni nem ítélem el a melegeket, de mindig az mondó voltam, hogy négy fal közé való, és nem kell kiteregetni a szennyest. Érdekes, az ismeretségembe is tartozik 1 pár, de ha nem tudnám, senki nem mondaná meg róluk, hogy az ő ,,ízlésük" merre billen. És szerintem ez így normális. Barátnővel esti filmezéshez lett voksolva a Kszi, Simon. Azt kell mondjam, hogy meglepően jó választás. A drámai oldala mellett kellő szerepet kapott a humor is, így nem unatkoztam, sőt azt sem lehet rá mondani, hogy egy nagyon nyálas film. Ügyesen nyúl a témához, és szépen felépített szálon jutunk el a végkifejletig. A főszereplő srác kitűnően hozta a szerepet, tényleg minden jelenetben érződik rajta a belső vívódás.
Két dolgot tudok felhozni, ami számomra kicsit rontott az élményen. A szülők nagyon könnyen elfogadták a coming out-ot. Legalább az apa részéről el tudtam volna képzelni egy kisebb kiakadást, ezzel is fokozva a drámai vonalát a jelenetnek. A film a zenéket, poénokat és az egész ,,meleg vagyok" érzelmeket jól adagolta, a végére már azt kell mondanom átbillentünk egy giccses lezárásra.
Nem mindenkinek ajánlanám, de az biztos, hogy egy könnyed szórakozást nyújt, és közben egy fontos témáról ad tanúbizonyságot.