Közösség

Vélemény:

71 Haverok harca

(2018)

Haverok harca

MMcFly2015   2018.11.05 21:36
0

Egy ilyen bugyuta sztorival és egy olyan főszereplőgárdával, amelynek fele vígjátékokon edződött, minden adott volt egy könnyed, laza komédiához. Mégis, vagy én voltam rossz passzban, vagy a film tényleg ennyire egysíkú – mert egyáltalán nem volt vicces. Végignéztem fapofával, a végén pedig egy halvány mosollyal nyugtáztam: ennyi volt? Ez így rém gyenge. Ha egy ilyen egyszerű témájú filmnek kellene elvinnie a hátán a vígjátéknak ígért 105 percet – ráadásul az „igaz történet alapján” feliratot is rásütötték –, akkor legalább a főszereplők karaktereire jobban építhettek volna. Amit kaptunk, az egy 20 perces vígjátéksorozat pilotepizódjának is megfelelt volna: egyikük füves, a másik céget vezet, és ennyiben ki is merül a karakterizáció. Ha ezeket jobban kidolgozzák, talán a banda közti beszólások is működhettek volna. Így viszont nem maradt más, mint néhány laza akciójeleneten röhögni Jeremy Renner jóvoltából, majd a végén jön egy drámai fordulat, amelynek hatásosnak kellene lennie – de nem az. Összességében ez egy vicces újságcikknek még elmegy, de egy egész estés filmet nem tud elvinni az az ötlet, hogy egy felnőtt csapat évente fogócskázik...