Közösség

Vélemény:

72 Wallace és Gromit: A bolond nadrág

(1993)

Pingvinfutam

kabel   2025.01.23 12:05
0

Az új Wallace és Gromit-film előtt újranéztem a pár korábbi kalandjait, és meg kell hogy mondjam, hogy még mindig nagyon jó stop-motion animációk ezek. A Wrong Trousers kimagaslik a katartikus lezárása miatt, mely annyira izgalmas és újszerű, hogy mindig hatalmas mosollyal az arcomon nézem végig. Messze a legkreatívabb szekvencia, amit ilyen jellegű animációban láttam. Pedig akad itt dráma bőven. A Pingvin az egyik leggonoszabb animált karakter, amit valaha láttam. Annyira minimalista a kinézete, mégis mintha áradna belőle a gonoszság. Gromit és Wallace között ismét nő a feszültség, a feltaláló újabb, kissé túlcsinált találmánya miatt. Ugyanakkor, ez remek teret ad annyiféle történetmesélésre, és a kisfilm a maximumot hozza ki belőle. Igen, van valami kicsit butuska a látványon, de én nagyon jól szórakoztam rajta, és teljesen elfogadom, hogy csak a nosztalgia dob meg ennyire. De a világ, amit a kisfilm fest annyira szerethető és kedves, hogy nehéz kritikát találnom bennem. Sokkal jobban megfog, mint jó pár kortárs animációs film.