Közösség

Vélemény:

72 Botrány

(2019)

Feminizmus

Robert Langdon   2020.06.18 13:00
0

Először is, úgy látom, a pozitív kritikákat nők írták, nem is hibáztatom őket. Hozzájuk közelebb áll a téma. Én nem is tudtam, miről szól a film, csak Theron miatt voltam rá kíváncsi. Már az első negyed óra után a fejem fogtam, hogy létezik, hogy többdiplomás nők nem tudnak nemet mondani egy infúzióra kötött, dagadt vénembernek, csak azért, hogy híreket olvassanak a tv-ben. Mindegy mi a vége a sztorinak, annak is, hogy mi történt sok év alatt. Nekem csak az jött le ebből a filmből, hogy a nőknek sokkal jobb esélye van jó munkát szerezni, mint a férfiaknak. Csak szét kell tenniük a lábukat, vagy ki kell nyitni a szájukat. Nem csak Amerikában van ez így, hanem mindenhol. És Kidman karaktere is csak azért indított harcot, mert már nem kapta meg, amit akart. Igaz történet, de semmi különös vagy új nincs benne. Természetes és mindennapos dolog. Ilyen filmeket minden nap, minden országban lehetne csinálni. Van egy mondat a filmben, ami mindent elmond: "Azt hiszik, a nők hülyék?" Először azt mondtam volna, hogy igen. De már nem azt mondom. Nem hülyék... Céltudatosak. Használják, amilyük van. Ezért nem tudom sajnálni őket, ha munkáért szexelnek. Később hívják csak zaklatásnak. Nem kell megtenni, és akkor kell hangoztatni, hogy zaklatni próbálták. Ebben a filmben nincs se érzelem, se mondanivaló. Csak pár csaj. Ezért kap 2 csillagot. Ja és Charlize Theron igenis jól néz ki a filmben!