...és ott laktam közel... mégis mindenki hamarabb tudta, mint mi...
Bár a feledés homályába vész, mai napig velünk van. Brutál jó sorozat. Kétszer néztem végig egymás után, annyira tetszett. Szomorú, hogy a politikai érdekek mennyire előrébb valók az emberi életnél, az egészségnél, a természetnél. Sokan kígyót-békát kiáltanak a szocializmusra. Manapság annyi változott, hogy hagynak szót az ellenzéknek – mindaddig, míg valós fenyegetést nem jelent a status quo-ra. Semmi nem változott, ugyanúgy vannak a nagykutyák, ugyanúgy kapja a csontokat a plebs, amin rágódhat, s az ellenlábasok eltűnnek, vagy megvásárolják őket kilóra. Fájdalmas dolog birkaként, amikor szembesülünk vele, hogy mennyire nem számítunk. Csak a felsőbbrendűség éreztetése, az elnyomás, a hatalomgyakorlás a lényeg. Minden más sokadlagos.
...és ott laktam közel... mégis mindenki hamarabb tudta, mint mi... Bár a feledés homályába vész, mai napig velünk van. Brutál jó sorozat. Kétszer néztem végig egymás után, annyira tetszett. Szomorú, hogy a politikai érdekek mennyire előrébb valók az emberi életnél, az egészségnél, a természetnél. Sokan kígyót-békát kiáltanak a szocializmusra. Manapság annyi változott, hogy hagynak szót az ellenzéknek – mindaddig, míg valós fenyegetést nem jelent a status quo-ra. Semmi nem változott, ugyanúgy vannak a nagykutyák, ugyanúgy kapja a csontokat a plebs, amin rágódhat, s az ellenlábasok eltűnnek, vagy megvásárolják őket kilóra. Fájdalmas dolog birkaként, amikor szembesülünk vele, hogy mennyire nem számítunk. Csak a felsőbbrendűség éreztetése, az elnyomás, a hatalomgyakorlás a lényeg. Minden más sokadlagos.