Közösség

Vélemény:

 

61 Spirál: Fűrész hagyatéka

(2021)

Spirál: Fűrész hagyatéka

 
Gábor390920   2022.06.06 23:02
1

Kifejezetten szerettem a Fűrész-filmeket, még gyerek voltam, amikor az elsőt láttam és baromira féltem tőle. Aztán a többi film is beszippantott. Tetszett az, ahogy Jigsaw gondolkodott és megleckéztette az embereket, ugyanakkor választás elé is állította őket. A filmek egy idő után kicsit megfakultak, de minden részt rendkívüli brutalitás jellemez. A pár évvel korábbi folytatás, a Fűrész: Újra játékban valahogy nem tudta azt az élményt adni számomra, amit a korábbi filmek adtak.
Sajnos ezzel a filmmel is így volt. Nyilván a Kirakós gyilkos nem él már, őt nem tudják visszahozni, de a kegyetlen gyilkolásokat igen. Ebben a történetben a nem tisztességes rendőröket veszi célba a malacálarcos, és állítja őket brutális próbák elé.
Amit a legjobban hiányoltam ebből a filmből, az a brutalitás volt. A csapdák lehettek volna kreatívabbak és több időt is áldozhattak volna rá a készítők, valamint az áldozatoknak is hagyhattak volna több időt a "játékokra".
Néhol a CGI rendkívül feltűnő és gagyi volt (forró viasz gőze), valamint a "fő gonosz" kilétére is hamar rá lehet jönni, mert már láttunk hasonló sztorit.
A film vége tipikus "fűrészes", de ez a film harmatgyenge volt Darren Lynn Bousman korábbi Fűrész-filmjeihez képest.