Közösség

Vélemény:

60 Nem

(2022)

Közép mezőny

PolgarBalint   2023.10.01 17:00
1

Nagyon nagy volt az elvárás főképp a rendező és a titokzatos előzetese miatt. És tulajdonképpen meg is kaptam, amire vágytam, bár kicsit rossz szájízzel hagytam el anno a termet, hiszen azt hittem, hogy nagyobb csontváz lesz a szekrényben, amit mutat a film, de a valóságban nem volt akkora a csattanó, és inkább átment egy akció jellegűbb valamibe rejtélyes horror sci-fi helyett. De összességében rejtett magában egy rejtelmet és félelmet atmoszférájába egészen a csattanó nélküli „csattanóig”. A szereplőgárda számomra remek volt. A főszereplőket egyszerűen imádtam. De annyira nagy csalódás nem volt, mert egy Jordan Peele-filmről beszélünk, így a film megnézése után hetekig lehet róla gondolkodni és beszélgetni. Eddigi három Peele-alkotás közül a középmezőnyben lenne, a Tűnj el!-nél azt gondolom, jobb volt, viszont Mi-nél pedig egyáltalán nem. Volt a „Majmos” szál, ami érdekfeszítő, de tulajdonképpen az egész történethez nem ad hozzá semmit, de több horror is alkalmazza ezeket a jelentéktelen félelmetes elemeket. Viszont ha szereted a horrort vagy Peelt, akkor ez a te filmed.