Közösség

Vélemény:

92 Szemtől szemben

(1995)

Két nagy színészlegenda filmje

Filmelemző   2024.05.29 11:38
1

A Szemtől szemben mára kultuszfilm lett, noha érdekes módon a script és a rendezés, sőt az alapsztori sem nagy szám. A két nagy színészlegenda teszi különlegessé az egészet: Al Pacino és Robert De Niro. A film több jelenete lett szállóigévé. A páros komolyan veszi a maga karakterét: Pacino laza, mégis kőkemény zsaru, De Niro ravasz és vérprofi rabló. Megunhatatlan minden közös jelenetük, főleg a presszóban játszódó scene, ahogy utoljára beszélgetnek egymással, tudván, hogy a következő találkozásukkor valamelyikük meghal majd. Aztán lezajlik a végső összecsapás, és De Niro veszít. Pedig én neki drukkoltam, mert amellett, hogy okos, egyben tart egy remek kis csapatot is. Val Kilmer sem rossz a filmben, ő hozza a sztoriba a fiatalos lendületet. Mai szemmel kevés az akciójelenet, de nem is ez adja a Szemtől szemben egyediségét. Akinek eddig ajánlottam ezt a filmet, mindenki szerette. Értékelésem erős 85 százalék, 4 csillag természetesen. Főleg krimi és akció fanoknak ajánlom és persze Pacino-De Niro rajongóknak.