Tartalmaz némi cselekményelemzést.
Stephen King egyik legjobb regényéből szintén egy nagyon jó film készült,amely itt viszont kimondottan némi dilenmát okoztt nálam,hogy vajon ez,vagy A remény rabjai a jobb.Már annyiban hasonlít rá,hogy büntetés-végrehajtó intézet a fő helyszín,azonkívül más aligha,meg még erős az atmoszféra,de az sem hagyott igazából semmi konkrét kívánnivalót maga után.hogy egy döbbenetesen erős drámai befejezést kapjunk.
Ha már a végső jelenet(ek)nél tartok...Valamivel erősebb,meghatóbb atmoszférát éreztem az utolsó villamosszék-kivégzős jelenetnél.Nemcsak azért,mert a börtön-dráma műfaját több helyen várakozáson felülmúlja,hanem mert szívfacsaróan mutatja be azt,hogy egy csodatevő ember önként vállalja,hogy meghal,mert-ha szavakkal nem is fejezi ki,de-fáj neki a világban élni,ahol gyakran tapasztal kegyetlenséget.Ezt a gondolatmenetet érezni és feldolgozni nagyon nehéz volt,kissé mintha az öngyilkosság ellen is szólna.(Én is ellenzem!!!!!)
Ez a film tehát nem egy közönséges börtön-dráma,ehhez különösen lélek kell,hogy megértsük.
Páratlan remekalkotás.
10/10
Tartalmaz némi cselekményelemzést. Stephen King egyik legjobb regényéből szintén egy nagyon jó film készült,amely itt viszont kimondottan némi dilenmát okoztt nálam,hogy vajon ez,vagy A remény rabjai a jobb.Már annyiban hasonlít rá,hogy büntetés-végrehajtó intézet a fő helyszín,azonkívül más aligha,meg még erős az atmoszféra,de az sem hagyott igazából semmi konkrét kívánnivalót maga után.hogy egy döbbenetesen erős drámai befejezést kapjunk. Ha már a végső jelenet(ek)nél tartok...Valamivel erősebb,meghatóbb atmoszférát éreztem az utolsó villamosszék-kivégzős jelenetnél.Nemcsak azért,mert a börtön-dráma műfaját több helyen várakozáson felülmúlja,hanem mert szívfacsaróan mutatja be azt,hogy egy csodatevő ember önként vállalja,hogy meghal,mert-ha szavakkal nem is fejezi ki,de-fáj neki a világban élni,ahol gyakran tapasztal kegyetlenséget.Ezt a gondolatmenetet érezni és feldolgozni nagyon nehéz volt,kissé mintha az öngyilkosság ellen is szólna.(Én is ellenzem!!!!!) Ez a film tehát nem egy közönséges börtön-dráma,ehhez különösen lélek kell,hogy megértsük. Páratlan remekalkotás. 10/10