Közösség

Vélemény:

 

86 Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van

(1993)

Aranyom

 
Kinga Kecskeméti   2024.02.08 16:45
0

Imádom ezt a filmet, nem tudom, már hányszor néztem meg régebben a gyerekeimmel, nagyon sokszor ezt kérték hétvégékre. Most, hosszú idő után újra elővettem.
Bevallom, az eleje kicsit vontatottnak tűnt, de aztán beindultak az események.
Robin Williams remekelt a házvezetőnő szerepében, szinte még jobb volt nőnek, mint férfinak. Imádtam a csetlő-botló mozgását, ugyanakkor volt benne valami finom elegancia, tetszettek a frappáns beszólásai.
Tetszett az is, hogy a rendező nyíltan megmutatta, hogy mi van a női ruha alatt, és mégse ábrándultam ki belőle, mert „Tűzvolte néni” annyira szerethető volt a maga meghökkentő stílusában.
A gyerekek is imádni valóak voltak, egyedül az anyuka (Sally Field) játékával nem voltam megelégedve, olyan faarccal, butácskán tolta az egészet.
Ez egy jó humorú vígjáték, ugyanakkor komoly dráma is (lásd a bírósági tárgyalást), de a történetnek szerencsére pozitív lett a befejezése.
Az életben sajnos sokszor nincs ez így.
Ajánlom megtekintésre minden válni készülő, vagy már elvált szülő figyelmébe. Bármennyi harag és sérelem gyűlt össze bennünk, a gyerekeknek mindkét szülőjük egyformán fontos, ez kellene hogy legyen mindenki számára az elsődleges szempont.