Közösség

Vélemény:

83 Déjà vu

(2006)

Különleges és végig érdekes, izgalmas

Hauser Árpád   2024.08.19 16:46
0

Különleges film és különleges történet Tony Scott rendezésében és Denzel Washington főszereplésével a 2006-os Déjá vu. Bár műfaji besorolása szerint akciófilm, én inkább tudományos-krimi-thrillernek nevezném. Adott egy tömeggyilkos, Carroll Oerstadt (Jim Caviezel), aki több mint 500 ember megölésére készül egy autó-bomba segítségével egy New Orleansban járó kompon. A robbanás be is következik, ám létezik egy tudományos, elven működő szerkezet, amivel a szörnyű eseményt megelőző órákba juthat valaki, hogy azt megakadályozza. Ez a bizonyos személy egy bátor ATF nyomozó lesz, Doug Carlin (Denzel Washington). Doug sikeresen át is jut a fontos idődimenzióba, de ott előbb meg kell mentenie a gyilkos legelső áldozatát, a gyönyörű Claire-t (Paula Patton). A film első szakaszában még a múltat fürkészi egy nyomozócsoport (melynek tagja egyébként Val Kilmer is), a másodikban már az akcióké a főszerep, és nagyon izgalmassá válik a cselekmény. A Déjá vu egy végig érdekes és izgalmas sztori, melyben Denzel Washington óriási, Paula Patton pedig lélegzetelállító (szó szerint). Nekem nagyon tetszett, ahányszor csak láttam. 5 csillagot adnék rá.