![]()
Sok támadást kapott a film a főszereplő miatt, mivel inkább a "woke" filmek közé sorolták. Általában ennek "besorolásnak" meg is van az alapja és vagy akarom vagy sem mindig nyilvánvaló jelleggel mutatkozik meg egy filmben, de itt nem igazán véltem felfedezni. A "woke-őrület arra a szintre juttatta az átlag néző ingerküszöbét, hogy gyakorlatilag minden egyes filmben, ahol női főszereplő van, "neadjisten" férfias, maszkulin vagy akár vezetői szerepben, akkor már a megnézése előtt beskatulyázásra kerül. Azt gondolom, hogy ez a fajta tendencia jóval negatívabb hatást gyakorol magára a filmnézésre és a filmek megértésére, mint maga a túltolt érzékenyítés. Kelletlenül nyugtázom, hogy a mai filmeknél már megkerülhetetlen az érzékenyítés, kifejezetten káros hatással van az önkifejezésre, gyakorlatilag már nem lehet őszintén filmet készíteni.
Hirdetés
De itt még sem ezt fedeztem fel, nem próbáltam többet látni a dolgok mögé és nem is láttam többet, mint egy 18. századba oltott sci-fit, aminek egy fiatal lány a főszereplője. Nincsenek mélyen szántó gondolatok, nincsen igazi mondanivaló, ez egy lapostányér egyszerűségével bíró Predator film, ami elismerem, hogy nem a legerősebb darabja a franchise-nak, de közel sem a leggyengébb. A színészi alakítások nem éppen díjazásra érdemesek, de éppen elegek egy egyszerű sci-fihez. Azt a célt, hogy szórakoztasson és kikapcsoljon nálam betöltötte.
![]()
Ha mondanivalóval és mögöttes tartalommal rendelkező filmet akarok nézni, akkor arra ott van a Forrest Gump, a Szarvasvadász, a Taxisofőr, stb.
S visszatérve a filmek őszinteségére, igen tudom, ma már ilyen filmeket nem fognak forgatni, meg őszinte filmet nem fognak csinálni a mainstream közösség számára a woke hisztéria miatt, S pont ez az ami a negatív értékelések irányába tolta a Prédát is.
72 Préda (2022)
akció | dráma | horror | kaland | sci-fi | thriller
Egy komancs törzsi világában járunk, amelynek mindennapjait még nem dúlták fel az európai hódítók. Itt él Kee, aki mintha látnoki erővel is bírna. A lány nagyon közel áll... több»
Szereplők: Amber Midthunder, Tom Woodruff Jr., Alec Gillis, Michelle Thrush, Harlan Blayne Kytwayhat

Az hát.