Közösség

Vélemény:

74 Préda

(2022)

Igazi különlegesség

The Critic   2024.05.25 13:23
2

Mind a futurisztikus akciófilmek, mind pedig a sci-fi akciók körében különlegességnek számít Dan Trachtenberg 2022-es Predátor folytatása, a Préda (Prey). Ami miatt egyedi, az részint a történelmi közege: az indián idők Amerikája, a másrészt pedig központi karaktere, aki egy indián lány: Naru (Amber Midthunder). Bizonyítani szeretné vadászképességeit a férfiak világában, és közben valóban ő a legokosabb indián, akinek egyáltalán szemernyi esélye van a Predátor ellen. És sikerül is a bizonyítás: ésszel harcol a hatalmas gyilkológép ellen, akit aztán végül le is győz. Szerintem nagyon jó a rendezés, nem lehet panaszunk a látványvilágra, és még a CGI jelenetek sem rosszak (a computer generálta medvével). Lassan indul be az egész, de aztán felpörög, és a film utolsó harmada végig nagyon izgalmas. Engem megvett Trachtenberg, és a Prey lelkes kedvelője lettem. Értékelésem a rendezésre 90%, a látványra 80%, a sztorira 85%, így a legvégső verdict tőlem erős 85%, ami csillagokban kifejezve is erős négy csillagot jelent.