Közösség

Vélemény:

67 Csatahajó

(2012)

Izgalmas és vicces egyszerre, remek tengei harci jelenetekkel (90%)

Hessler   2025.08.17 16:53
0

Ez a film, melyet a többség lehúz vagy nem szeret (esetleg mindkettő) én mégis az egyik kedvencemnek tartok. Peter Berg 2012-ben egy olyan scifi-akciót rakott össze Csatahajó címmel, melyben a humor, a kaland, a harc és az akció keveredik egymással nagyon szórakoztató elegyet alkotva. A középpontban egy Hawaii-on működő jelfelerősítő radarállomás áll, ahonnan az amerikaiak jeleket küldenek a világűrbe más értelmes lények után kutatva. Egy nap aztán jön is válasz, ám nem rádiójelek, hanem támadó űrhajók formájában. Az idegenek az óceánban landolnak és nagyon fejlett tengerjáró eszközeikkel iktatják ki sorra az amerikai hadihajókat. Igen ám, de itt van Alex Hopper százados (Taylor Kitsch), aki japán kollégájával összefogva megtalálja a módját annak, hogy sikerrel vegyék fel a harcot. Hopper bizonyítani is szeretne, mert fülig szerelmes Shane admirális (Liam Neeson) gyönyörű lányába, Samanthába (Brooklyn Decker). A film izgalmas, de közben vicces is és nagyon jó harci jeleneteket is ad egy magával ragadó küzdelemben. Nekem nagyon bejött, vagy tucatszor láttam.