Közösség

Vélemény:

55 Hang nélkül: Első nap

(2024)

Nem igazán azt kapod amiért beülsz

Master   2024.06.30 16:23
10

Picit azért becsapva éreztem magam ennél a filmnél, hiszen a Krasinski teremtette franchise igazából thriller vagy horror. A Rotten Tomatoes adatlapon első helyen a horror szerepel a filmnél, második helyen pedig a sci-fi, amivel én egyet is tudok érteni. Ezt a műfaji besorolást még a második rész is tartja, ám a legújabbnál tényleg háttérbe szorul mindaz, amiért a dolog népszerű lett: a lényeg támadása. A hangra érzékeny lények, akik villámgyorsak, iszonyúan erősek (autókat képesek dobálni), és másodpercek alatt végeznek minden emberi lénnyel. Én személy szerint egy küzdelmes harmadik részt vártam, melyben a túlélők megküzdenek a dögökkel, vagy legalábbis nagy üldözések és harcok kerülnek bemutatásra. Ehhez képest kapunk két bujkálót, akiknek pszichés traumáival foglalkozunk. Ez számomra picit becsapásszagú dolog. Mondjuk annyiban én is hibás vagyok, hogy nem néztem meg az előzetes promókat. Azért két csillagot még sincs szívem adni rá, így maradok a közepes értékelésnél, azaz a 3 csillagnál.