Nem állíthatom, hogy nem tetszett. Sőt. Jó volt egy kicsit egy másik stílusban elmerülni, szórakozni és élvezni a retró fílinget.
Viszont a remek sztori valamelyest ellaposodik (és tart kábé 3 órán keresztül), és amolyan sablonos papírkutyaként jelennek meg a szereplők. Pap, csalfa nej, mindenki gyanús nekem, serif... stb.
Ha belepislantunk, nem is lepődünk meg, hogy ez egy King-könyv filmes adaptációja. (Megjegyzem: King olvasva iszonyat félelmetes tud lenni – már akinek van fantáziája, de valahogy filmbe nem igazán sikerül átültetni. Talán a színészi játék az oka? Talán a rendezés? Nem tudom.)
Mégsem állíthatom, hogy ez a film unalmas lenne, netán bárgyú. Egyszerűen csak más. Nem a megszokott tömeghollywoddszínvonaltalan valami. Egyszerűen érezhető rajta King rajongása Bram Stoker remek regénye, a Drakula iránt. Akár tekinthetjük tiszteletadásnak is.
Ami viszont tutira para (legalábbis nekem), az a zéró vámpír maszkja. 1979-ben is ütős volt, és ez évtizedek múltán sem változott.
Úgy gondolom, hogy érdemes megnézni. Legyen szó az 1979-es filmről vagy a 2024-ről. Sőt, könyvet főként érdemes elolvasni. Nosza, zúzz a könyvtárba, nézz fel e-bookra! Pattanj rá a streamingre, és élvezd King fantáziájának világát!
Ám kinek milyen az ízlése! Ne is hallgass rám! Nézd/olvasd, és majd eldöntöd magad.
Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!
Nem állíthatom, hogy nem tetszett. Sőt. Jó volt egy kicsit egy másik stílusban elmerülni, szórakozni és élvezni a retró fílinget. Viszont a remek sztori valamelyest ellaposodik (és tart kábé 3 órán keresztül), és amolyan sablonos papírkutyaként jelennek meg a szereplők. Pap, csalfa nej, mindenki gyanús nekem, serif... stb. Ha belepislantunk, nem is lepődünk meg, hogy ez egy King-könyv filmes adaptációja. (Megjegyzem: King olvasva iszonyat félelmetes tud lenni – már akinek van fantáziája, de valahogy filmbe nem igazán sikerül átültetni. Talán a színészi játék az oka? Talán a rendezés? Nem tudom.) Mégsem állíthatom, hogy ez a film unalmas lenne, netán bárgyú. Egyszerűen csak más. Nem a megszokott tömeghollywoddszínvonaltalan valami. Egyszerűen érezhető rajta King rajongása Bram Stoker remek regénye, a Drakula iránt. Akár tekinthetjük tiszteletadásnak is. Ami viszont tutira para (legalábbis nekem), az a zéró vámpír maszkja. 1979-ben is ütős volt, és ez évtizedek múltán sem változott. Úgy gondolom, hogy érdemes megnézni. Legyen szó az 1979-es filmről vagy a 2024-ről. Sőt, könyvet főként érdemes elolvasni. Nosza, zúzz a könyvtárba, nézz fel e-bookra! Pattanj rá a streamingre, és élvezd King fantáziájának világát! Ám kinek milyen az ízlése! Ne is hallgass rám! Nézd/olvasd, és majd eldöntöd magad. Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!