Közösség

Vélemény:

53 Most vagy soha!

(2024)

Visszaadja az 1848-as hangulatot

Buenos Nachos   2024.11.05 06:47
1

Kicsit megkésve ugyan, de végül megnéztem én is a 6 milliárdos filmet, a Most vagy sohát, és kellemes meglepetés volt. Tetszett a korhű képek egész sora, az 1848-as Pest látképe és a reformkori környezet megcsinálása is. Elolvastam pár kifogást a filmmel kapcsolatban, de ezek politikai hisztik csupán. Egyáltalán nem rossz film, és a főszereplőkkel sincs baj. Egyes jelenetek Guy Ritchie-filmeket idéznek nekem, például ahol bunyóznak a márciusi ifjak. Kellet a sztoriba a Farkas nevű besúgó karaktere, mely ugyan nem létezett, de már bocs, Jumurdzsák sem az Egri csillagokban, mégsem indult kampány Gárdonyi Géza ellen történelemhamisításért. Sok a mozgalmas jelenet a filmben, noha 1848 március 15-én kevés harcias dolog történt. A mi forradalmunk tetszik-nem tetszik, nem volt épp egy mozgalmas küzdelem. A rendezés mégis akciófilmessé tudja tenni, bár ehhez a márciusi ifjakat heroizálja kissé. Nekem akkor is tetszett, bár nagyon nem vagyok fideszes. Értékelés: 4 csillag, százalékban 75%, mert nekem visszaadja az 1848-as hangulatot.