Erre a filmre nagy szükség volt, hogy széles körben is érthető legyen mindenki számára, mi zajlik a valóságban az egészségiparban. Abban az iparban, ahol majdnem az illegális kábítószerek nyereségével vetekedik a bevétel. Csak ugye fehér gallérral szabad eladni a pirulákat...
Nagyon is szükség van a leleplező filmekre. Hogy nem teljesen a valóságon alapszik? Persze, mert azt olyan rafináltan manipulálták, hogy nehéz lenne egy másfél órás filmen bemutatni, ráadásul érdekfeszítően. Én is tudnám mesélni az itthoni helyzetet a függőséget okozó orvosi szerekről és a megszegett jogszabályokról, amiket senki nem kér számon... de én csak 10 embernek tudom érdemben elmondani a részleteket, ez a film viszont millióknak mondja el.
A fájdalom ügynökei elérte a célját: érthető és érdekes lett. Ennyi nekem elég is.
Erre a filmre nagy szükség volt, hogy széles körben is érthető legyen mindenki számára, mi zajlik a valóságban az egészségiparban. Abban az iparban, ahol majdnem az illegális kábítószerek nyereségével vetekedik a bevétel. Csak ugye fehér gallérral szabad eladni a pirulákat... Nagyon is szükség van a leleplező filmekre. Hogy nem teljesen a valóságon alapszik? Persze, mert azt olyan rafináltan manipulálták, hogy nehéz lenne egy másfél órás filmen bemutatni, ráadásul érdekfeszítően. Én is tudnám mesélni az itthoni helyzetet a függőséget okozó orvosi szerekről és a megszegett jogszabályokról, amiket senki nem kér számon... de én csak 10 embernek tudom érdemben elmondani a részleteket, ez a film viszont millióknak mondja el. A fájdalom ügynökei elérte a célját: érthető és érdekes lett. Ennyi nekem elég is.