Közösség

Vélemény:

78 Horizont: Egy amerikai eposz

(2024)

Horizont: egy amerikai eposz

Dorkateo   2024.09.01 17:25
0

Kedvelem Kevin Costnert, akkor is, ha önmagát állandóan idealisztikus hősszerepben láttatja, hiszen végül is jól áll neki. Costner mintha nem öregedne, nagyon jól néz ki, a megfontolt hős karaktere illik hozzá. Éltem a gyanúperrel, hogy az 1883 c. sorozat sikere vagy ötlete indította útjára ezt a filmet, de nem, Costner évtizedek óta szerette volna megvalósítani vízióját a vadnyugat hőskoráról. Ez meg is látszik, az eposzi képsorok lenyűgözőek lettek, önmagában ezért már biztosan megéri megnézni. Persze, csak ha nem zavar a sok véres jelenet, a gyilkosságok, az erőszak. Értem én, hogy ilyen volt a korszak, nekem azért határeset az ábrázolás kegyetlensége. Ugyanakkor időnként amerikaiasan patetikussá válik egy-egy jelenet, ami európai szemmel furcsa. Volt egy olyan érzés is bennem, hogy az indiánokat nem annyira szeretik az alkotók, mintha csak a fehér ember szemszögéből készült volna az alkotás, ami a mai PC korban meglehetősen furcsa és igazságtalan is. A mozi nagy hibája, hogy a történetszálak nagyon nehezen követhetők. Volt egy pont, nagyjából másfél óra után, amikor elgondolkodtam, miről is szól a sztori, mert belekavarodtam. Ha ezen túl tudsz lépni (vagy jegyzetelsz :) ), akkor jó szórakozást, igazi modern westernt láthatsz (a Netflixen egyelőre még nem). Várom a következő részt novemberben.