Közösség

Vélemény:

67 Az Alkotó

(2023)

Az Alkotó

PolgarBalint   2023.10.01 17:12
2

Egy elég aktuális témát boncolgat a film, hiszen mindennap már téma a mesterséges intelligencia, kell-e nekünk, vagy nem. És hát ez a film tulajdonképpen megválaszolja nekünk, miközben egy tükröt állít elénk, milyenek vagyunk mi emberek, és milyenek leszünk még. A történet kacifántos, de éppen eléggé, hogy még értsük is. A cselekmény két szereplőre épül: a nagy tapasztalt zord magányos férfira és a ma született („ma gyártott”) kisgyerekre, aki kulcsfontosságú. Hmm, ezt már mintha láttam volna már valahol... (Batman, Mandalorian vagy Witcher). Szóval ebben a részében nagyon basic, de ettől függetlenül működött a kettőjük közti apa-lánya kapocs. A látvány, az egyszerűen szemkápráztatóan szép, a robotok és az egész világ nagyon élethűre sikerült. Összességében nagyon tetszett, talán majd (remélem) évtizedek múlva akár klasszikussá is kinőheti magát, mert vegyíti a Blade Runnert, az Én, a robotot az Avatar látványvilágával. Nagyon hálás is vagyok, hogy ezt moziba nézhettem, mert ennél jobb helyen talán nem is nézhettem volna.