Közösség

Vélemény:

72 Twisters – Végzetes vihar

(2024)

Twisters – Végzetes vihar

Kittikee   2024.11.08 15:05
1

Próbáltam elvonatkoztatni a Helen Hunt, Bill Paxton, Philip Seymour Hoffman-os 96-ban vetített, látott Twistertől, mert az ugye nagyot szólt a maga idejében... sőt!!!! Az akkori nagy durranást ez az új 2024-es különálló story is betalálta (számomra). Nem voltak benne felesleges, nyálas, túllihegett képsorok, hanem szépen épült egymásra a cselekménysor, és vitte magával az embert a forgószél a maga iramában. Kicsit visszaadta azt a 90-es évek feelingjét, főleg az őskorinak számított Dorothy tartály... Azért icipici hasonlóság „remake stíl” érezhető volt itt-ott, de teljesen belefért, nem volt zavaró abszolute. Laikus szemmel, mivel lövésem senincsen, hogyan, miképp működnek ezek a forgószelek, és ténylegesen ki lehet-e „iktatni„ őket... hihető volt a látvány és az elgondolás. Bár a „retró” Twister sokszor nézős volt a repertoáromban, mindig végig tudom izgulni, ha újranéztem... mintha akkor látnám először, viszont a Végzetes viharnál nincs ez az érzet, hogy újranézném. Nah jó... talán jó pár év múlva lehet, belenézek ismét, felidézvén a tornádóvadászok ügyeskedéseit, és majd ez is retró címkét fog kapni. :D