Közösség

Vélemény:

73 A tanári szoba

(2023)

A tanári szoba

alexa84   2025.08.12 22:42
0

A film befejezetlensége miatt maradt bennem egy kis hiányérzet, bár elfogadom, hogy általában a valóságban sincsenek szép, kerek, lezárt történetek, szóval nem baj, de azért a folyamatos feszkó miatt vártam valami ütősebb, határozottabb lezárást. Hála Istennek, én ott hagytam a tanári pályát. Iszonyat nyomás egy olyan munkahelyen dolgozni, ahol elvárások nehezednek rád a diákok, a szülők, a kollégák és a feletteseid felől is és bármit csinálsz, úgyis lesz, aki zsigerből fog utálni. Mondjuk én a főszereplő tanárnő helyében már rég bedobtam volna a törölközőt és nem lettem volna képes ennyiszer csak nyelni, nyelni és még baromira empatikusnak is megmaradni. Látni, hogy ez a film már a mai nagy modern polkorrektség eredménye, 20 éve az ilyen viselkedés, amit a gyerekek produkáltak ebben a filmben, elképzelhetetlen lett volna. Ma sem gondolom, hogy tolerálni kellene mindent. Ha korrektségre törekszünk is, azért védjük már meg a saját személyünket. Letagadni, hogy pofán vágott a diákom egy laptoppal, azért durva. Elsősorban magunkat kell tisztelnünk.