Közösség

Vélemény:

68 Alien: Romulus

(2024)

Tökéletes Alien-élmény

Jager   2024.08.20 14:47
12

Régóta vártam, hogy a Mafab jóvoltából kapott jegyemet valami klassz filmre tudjam felhasználni, és végre sikerült: láttam a várva várt Romulust. Ezúton is köszönet a jegyért a Mafabnak! A film nagyon tetszett, szépen fel is került a harmadik helyre a 9 Alien-film listáján, rögtön A bolygó neve: Halál és A nyolcadik utas mögé. Nem értem a hisztit arról, hogy fiatalok alakítják a főszerepeket. Eleve Archie Renaux idén 27 éves (nem éppen tini), és Cailee Spaeny is 26. Nem taknyos kölykök, és k*rvára nem kamaszok. A sztori is nagyon rendben van: adott egy kis csapat, mely másik bolygóra költözne, amihez alvó kapszulákat akarnak zsákmányolni egy elhagyott űrbázisról. Itt aztán Alienekbe futnak, főleg facehuggerekbe plusz egy Weyland-nak dolgozó szintetikusba. A jelenetek nagy többsége sötét (ez mondjuk kicsit bosszantó), de az izgalomfaktor végig magas hőfokon marad. Vannak egészen kivételesen profi jelenetek, kapunk horrort, vért, undi dolgokat és egy meglepit is a legvégén. Nekem bejött az egész, és számomra tökéletes Alien-élményt adott. Amint lehet, újra megnézem (talán a következő megnyert Mafab-jeggyel). Értékelésem: 5 csillag. A fanyalgók meg nézzenek Micimackót!

drg0602 2024.08.20 15:04
1

Igazad van, nagyon vártam én is, és nagyon jó film lett. Látványos és izgalmas. A negatív véleményekkel meg nem kell foglalkozni, nézzenek mesefilmet. :D