Közösség

Vélemény:

 

81 A nagy Gatsby

(2013)

A nagy Gatsby

 
TribeBubu   2016.06.11 20:29
0

Nagyszerű film, de sajnos indokolatlanul hosszúra van nyújtva. Szinte minden szempontból kiváló. De számomra az negatívum volt, ami a közvélemény szerint a legnagyobb varázsa: a kor hangulatát porig rombolták a mai zenék. A komponált filmzene amúgy nagyon szép, de kísértetiesen hasonlít A kis hercegnő című filmére :D
A vontatottságról: több, mint két óra a film, de az első másfél óra nekem dögunalmas volt. Valahogy nem tudott érdekelni a történet. Ám utána felpörögtek a dolgok, előkerült nem kevés feszültség, ami már igazán elszórakoztatott, a befejezés pedig igazán szép és szomorú. De ez valószínűleg a regény szerzőjének, F. Scott Fitzgeraldnak az érdeme, nem a film készítőinek.
Mindazonáltal a színészek igazán jók voltak (leszámítva ezt a balfék Tobey Maguire-t - most komolyan, őt hogyan lehet beválogatni egy ilyen szereplőgárdába, pláne egy ilyen központi szerepre?) a rendezés is nagyon szép volt (bár sok jelenetről üvöltött, hogy greenbox) meg úgy egyáltalán minden oké volt kivéve a felsoroltakat. Jó élmény volt, de egyszer untig elég.