Közösség

Vélemény:

87 Nürnberg

(2025)

Imádtam

Vivi   2026.01.27 15:03
0

Amikor mozifilmet kellett választanom, többször átgörgettem a lehetőségeket, és a Nürnberg is felbukkant a listán. Őszintén szólva eleinte nem tűnt a stílusomnak ,a történelmi dráma és a pszichológiai feszült jelenetek nem igazán az én műfajom. Mégis megálltam, mert észrevettem, hogy Rami Malek játszik benne, aki az egyik kedvenc színészem, és ez azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Ekkor már nem volt kérdés, hogy megnézem a filmet, függetlenül attól, miről szól.
Amint elkezdődött a film, hamar rájöttem, hogy nem csupán a főszereplők miatt kiemelkedő élmény. A történet maga magával ragadott, nürnbergi perek előtti pszichológiai játszmák és az emberi lélek sötét oldalának bemutatásarendkívül izgalmas volt. A dialógusok feszesek, a feszültség végig kézzel fogható, és minden jelenet érzékletesen építi a történet súlyát. Rami Malek és Russell Crowe alakítása egyszerre erőteljes és hiteles, de a film sikere nem csak rajtuk múlik. A rendezés, a fényképezés és a hangulat mind tökéletesen összhangban vannak, így az egész film lebilincselővé válik.
Összességében a Nürnberg számomra minden várakozásomat felülmúlta. Nemcsak a színészi játék miatt volt emlékezetes, hanem a történet mélysége, a feszültség és az egész filmes élmény miatt. Bár eleinte kételkedtem, végül teljesen magával ragadott, és biztos vagyok benne, hogy újranézném.
#premiervadasz