Közösség

Vélemény:

81 A mandalóri és Grogu

(2026)

Újabb bőrt húztak le a sorozatról

Dorkateo   2026.06.02 11:43
0

Várakozással ültem be a moziba, megnézni A mandalóri és Grogu c. filmet, de az érzés nem tartott sokáig. Nem láttam a sorozatot, így nem tudom összehasonlítani őket. Az előzetesből leginkább a bébi Yoda-figura, Grogu fogott meg, így vártam a cukiságfaktort is. Ezt sajnos csak nyomokban tartalmazta a mozifilm, és általában a humor sem nevezhető az erősségének. Így marad a látvány és az akció mint szempont. A látvánnyal nincs is semmi gond, ami elvárható 2026-ban egy Disney(LucasFilm)-produkciótól, azt szépen hozza is. Az akció is korrekt, mármint a látvány szintjén. A bibi a történetben van, vagyis inkább nincs, merthogy történet az nincs. A sztori az kimaradt! A manadalóri elvállal egy megbízást, amit ugyanúgy nem teljesít, ahogy Grogut sem szállította le annak idején a megbízóinak. Emiatt persze jól megkergetik, de győzedelmeskedik és megdicséri őt a bólogató báb-szerepet kapott Sigourney Weaver. (Nem is értem, miért vállalta el Ward ezredes szerepét?!) Innentől nyilvánvaló, hogy csak egy újabb bőrt akartak lehúzni a Mandalóri sorozatról, ami sikerült is, hiszen szép számokat hoz a mozipénztáraknál világszerte. Ugyanakkor az IMDb-n csak 7-es értékelést kapott a nézőktől. Családi filmként azért persze ajánlom, a kamaszok élvezni fogják, a szülők meg majd végigülik. A film legmélyebb mondanivalója is a családi összetartást erősíti: "Az öregek védik a fiatalokat, a fiatalok pedig az öregeket. Ez a helyes út." Szerintem nem lesz kultikusan idézett mondat.