Közösség

Vélemény:

80 Egyik csata a másik után

(2025)

Egyik csata a másik után (2025)

fabuandras   2025.10.06 09:46
1

Az Egyik csata a másik után (2025) egy érzelmileg erős és látványosan megvalósított dráma, ami a háború utáni sebeket sokkal személyesebb oldalról mutatja be. Engem leginkább az fogott meg benne, hogy nem csak a fizikai harcról szól, hanem a belső csatákról is, amelyeket az emberek magukkal vívnak, miután a fegyverek elhallgattak. Leonardo DiCaprio alakítása kimagasló – hitelesen hozza egy megtört, de kitartó ember szerepét, aki próbál értelmet találni egy értelmetlen világban. A film lassabb tempója eleinte szokatlan volt, de később rájöttem, hogy ez adja meg a történet mélységét. A látványvilág lenyűgöző, minden beállításban érződik Paul Thomas Anderson kézjegye: a képek szinte mesélnek, a zene pedig tökéletesen erősíti a drámai pillanatokat. Bár néhol kissé elnyújtottnak éreztem a cselekményt, a karakterek közötti feszültség és a morális dilemmák végig fenntartották az érdeklődésemet. A film egy mély, emberi film a túlélésről, a megbocsátásról és a lelki gyógyulásról – nem könnyű darab, de aki szereti az elgondolkodtató drámákat, annak nagyon is megéri megnézni.