Közösség

Vélemény:

74 Érintés

(2024)

Távoli érintés

kabel   2025.03.02 00:31
0

Meglepően magával ragadó sztori ez két párhuzamos életről, két idősíkban. Bár tipikusan az a film, ami simán elálmosított volna, végig érdekelt a történet, mert annyira hihető és emberi volt, még akkor is, ha pár klisé befigyel itt-ott. Ez a történet két idősíkban fut, így van idő az öreg Christopher lassabb és melankolikusabb sztorijából mindig visszaugrani a fiatal Christopher japán éttermi munkálkodásába. A film először Christopherről szól, aki régi szerelmét akarja újra megkeresni, miután orvosa arra biztatta, hogy zárja le életét. A narratív később átcsúszik Miko, az étterem főnöke lányának a sztorijába, mely meglepő módon mélyíti a filmet, és igazán szomorú irányba viszi a narratívát. A film sok jelenete csak hangulatalapú, és az élet szépségeit és árnyoldalait taglalja. El tudom képzelni, hogy ez a fajta történet nem mindenkinek lesz izgalmas, mert tényleg sok beállítás csak egy öregember utazása, de én valahogy nem tudtam megunni. Sajnálom, hogy ennél mélyebbre nem megy a film, nincs mit feltárni vagy összerakni, vagy kisilabizálni, nagyon központi tematika sincs, vagy meglepő rálátás egy átlagos világra. Egyszerű sztori, amolyan hihető romantikus film, ami nem csordul teljesen túl hollywoodi kliséktől.